mandag 1. juni 2015

Prosjekt UltraFjellgeit

Topptur sa du? Ja, 7 topper! På en dag! Med løping mellom toppene! I'm in!


Hof-toppers ultraløpLørdag 8. august arrangeres for første gang Hof-toppers ultraløp. Dette er tradisjonelt en rimelig tøff duathlon konkuranse som har gått noen år, hvor man sykler fra fjelltop til fjelltop og løper til fots opp til toppen og ned igjen. Nytt av året er at nå arrangeres dette også som ultraløp med distansene:


  • 46 km, 5 topper og 1600 høydemeter
  • 75 km, 7 topper og 2400 høydemeter


Jeg skal såklart løpe 75 km! Dette blir rått! Til sammenligning hadde Ecotrail Oslo 80 km løypa 1900 høydemeter, så dette er ikke et løp for sarte sjeler som liker seg i dansk natur. Her må de urnorske fjellgeit skillsa fram.


Meg om to måneder ;)


Treningsfokus fremoverNår jeg sammenligner meg selv med andre løpere så føler jeg at jeg har min styrke i kupert og teknisk terreng kontra flate lettere partier. Det har nok mye med at jeg trener mye i slikt terreng og liker meg godt i naturen. Norsk natur bærer jo stort sett preg av å ha mye fjell og kupert terreng, så da sier det seg jo litt selv.

Jeg har nå to måneder på å forberede meg på dette løpet, og kommer til å fokusere på et par viktige ting. Etter å ha fullført 80 km i Ecotrail Oslo, så har jeg lært mye om meg selv og hva jeg bør fokusere mer på fremover for å bli en bedre trail ultraløper eller UltraFjellgeit som jeg liker å kalle det.

Styrketrening! Ikke pumpe jern for å få store muskler. Det er bare teit, hvertfall hvis man har planer om å løpe opp på 7 fjelltopper på en dag. Jeg snakker om løpsspesifikk styrketrening. Lette styrkeøvelser med mange repetisjoner for primært legger, lår, rumpe, hofter, hamstrings, mage, rygg. Jeg kommer til å være beinhard med meg selv og skal utføre 2 styrkeøkter i uka. Dette er faktisk ekstremt viktig, fordi en såpass lang distanse med mye opp og ned er en ekstrem muskulær påkjenning og vil mest sannsynlig gi belastningsskader om man skipper styrketreninga.

Leke fjellgeit! For å bli god på noe, så må man såklart trene på det man skal bli god på. Så jeg kommer til å fortsette å løpe masse i skogen og kose meg med det. Jeg kommer nok til å fokusere på å legge turene mest mulig dit hvor det er mye fjell og stigninger, samt løpe opp og ned de fjella jeg kommer over så mye som mulig.

Litt fart er også viktig for å holde kondisen oppe. Så jeg vil prøve å ha 1-2 økter i uka med intervall, tempo eller fartslek. Fartslek er soleklart favoritten. Rolig skogtur, men drag i motbakkene eller når jeg føler for det.


Mitt treninssenterBotnemarka i Holmestrand er mitt treningssenter og der liker jeg meg godt, uansett vær. Det er gratis og utrolig fint! Å løpe i terrenget er faktisk god styrketrening det også. Samt veldig sunt for både kropp og sjel. For meg er det som meditasjon, hvor jeg får stresset ned og koblet av i hodet. Her vil nok store deler av treningen fremover også foregå. Noen turer opp og ned til Hvittingen blir det garantert! Her kommer en video og noen bilder fra vårens eventyr i mitt herlige trenings, spa og velværesenter så skjønner dere hva jeg mener:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar